Verschil tussen wachten en respijtperiode

U kunt verward zijn tussen de wachtperiode en de respijtperiode in de zorgverzekering. Maar het zijn twee heel verschillende kenmerken van uw gezondheidsplan. Een zorgverzekeringsplan wordt aangepast aan de medische behoeften van de verzekerde.

De wachttijd in de zorgverzekering is wanneer u geen aanspraak kunt maken op de uitkering. Over het algemeen kan de duur van de wachttijd 3-4 jaar duren. Het is veel langer dan de aflossingsvrije periode in de ziektekostenverzekering.

Afhankelijk van de medische aandoeningen die in de polis worden gedekt, kan de wachttijd verschillen. Zodra deze periode voorbij is, krijgt de verzekerde dekking en kan hij er aanspraak op maken.

Aan de andere kant is de aflossingsvrije periode in de zorgverzekering voor de verlenging van de polis. Het is van toepassing op het hele zorgverzekeringsplan en niet op bepaalde kritieke ziekten. De respijtperiode voor verlenging van de mediclaim-polis kan tussen de 15 en 30 dagen duren, afhankelijk van de verzekeraar en het type plan. Van de zorgverzekering.

Ikverzekerhetbeste.nl